Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax sluit Oostenrijkse stage af met gelijkspel

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 juli 2015, 21.42 uur

Ajax heeft zaterdag het trainingskamp in Oostenrijk afgesloten met een gelijkspel in de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. In het snikhete Kematen moest de Amsterdamse ploeg met 2-2 genoegen nemen tegen Dinamo Moskou. Ajax gaf twee keer een voorsprong weg.

De ploeg van trainer Frank de Boer kwam door een eigen treffer van de Russische club, waarvoor de Nederlandse verdediger Alexander Büttner niet in actie kwam, na een kwartier op voorsprong. De gelijkmaker viel in de dertigste minuut en kwam op naam van Anton Sosnin. Riechedly Bazoer bracht Ajax na bijna een uur opnieuw op voorsprong met een fraai afstandsschot (2-1), maar in de slotfase knalde ook Yana Mvila nog raak: 2-2.

Ajax speelde in de eerste helft onder anderen met de aanwinsten Nemanja Gudelj, John Heitinga en Mitchell Dijks. Davy Klaassen presenteerde zich op het middenveld als de nieuwe aanvoerder. De Boer wees hem eind deze week in Oostenrijk officieel als opvolger aan van de vertrokken Niklas Moisander. Klaassen was vorig seizoen al een van de reserve-aanvoerders.

'Davy is een echte leider. Hij staat voor wat Ajax is en speelt al van jongs af aan bij de club. Zowel binnen als buiten het veld presenteert hij zich als een aanvoerder. Hij is een waardige opvolger van Moisander', lichtte De Boer na de wedstrijd toe.

In de tweede helft trad Ajax met een geheel nieuw elftal aan, met voornamelijk reservespelers. 'Na rust stelden de jonge jongens zich gretig op. Dat was goed om te zien. We kwamen verdiend op 2-1. Dat was daar een mooi gevolg van', concludeerde De Boer.

De internationals Jasper Cillessen, Joël Veltman en Arek Milik ontbraken nog in Oostenrijk vanwege een iets langere vakantie na hun verplichtingen met de nationale ploeg. Ook Nicolai Boilesen, Lucas Andersen en Viktor Fischer sluiten later aan. Ricardo Kishna, die vanuit het trainingskamp eerder naar huis ging vanwege een sterfgeval in de familie, voegt zich komende week weer bij de A-selectie.

Ajax speelt deze maand nog oefenwedstrijden tegen FC Nordsjaelland, Panathinaikos, VfL Wolfsburg en Saint-Etienne.