Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buurtbewoners Bos en Lommer: 'Schietpartij heeft te maken met drugs'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 juli 2015, 20.09 uur

De schietpartij in Bos en Lommer, waarbij gisteravond een man in zijn hals werd geraakt, heeft vermoedelijk te maken met drugs. Dat zeggen buurtbewoners tegen AT5. Op de Erasmusgracht zouden 's avonds vaker mannen drugs staan te dealen.

Volgens een getuige is er vijf keer geschoten en zou het gaan om een ripdeal. Het zou gaan om twee groepen, waarbij de personen die werden beschoten zelf bewapend waren met loden pijpen en een mes. Na de schietpartij zouden de personen die werden beschoten achter de daders zijn aangereden in een stationwagen.

Lees ook: Gewonde bij schietpartij in Bos en Lommer

De politie kan dit echter niet bevestigen en zegt dat drie mannen een woordenwisseling kregen met een andere man. Een van de drie mannen heeft daarna op het slachtoffer geschoten. Het drietal vluchtte vervolgens het Erasmuspark in.

Met meerdere eenheden en een politiehelikopter werd naar de daders gezocht. Op de Van Speijkstraat zag de politie een drietal lopen dat zich verdacht gedroeg. Zij zijn aangehouden. Het gaat om een twee mannen uit Amsterdam (20 en 25) en een 35-jarige man uit Servië. Zij zitten nog vast.

Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel. De politie roept getuigen op zich te melden. Ook wordt opgeroepen om foto's en video's te uploaden naar de site van de politie.

Martin Damen