Start van hoofdcontent

Stad

nl

22-jarige ging schutter Pretoriusstraat te lijf met pepperspray

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 juli 2015, 23.20 uur · Foto: RP

De rechtbank heeft een 22-jarige man vrijgesproken van doodslag en openlijke geweldpleging. Hij stond terecht nadat hij een man, die even daarvoor op zijn broertje had geschoten, bespoot met pepperspray.

De schietpartij in februari van het vorig jaar volgde op een ruzie voor een supermarkt in de Pretoriusstraat. Volgens de rechtbank ging het pepperspray-slachtoffer op 'agressieve wijze de confrontatie aan met verdachte en heeft met een vuurwapen op de broer van verdachte geschoten. Verdachte heeft zich daarop verweerd door met een busje pepperspray in de richting van het slachtoffer te spuiten', zo schrijft de rechtbank.

Volgens de rechter kan de 22-jarige zich beroepen op noodweer. Ook hoeft hij geen 200 euro boete te betalen voor het feit dat hij het busje pepperspray, een wapen, in bezit had.

Bij de ruzie was een groep van tussen de tien en vijftien jongens betrokken. Eén van hen werd met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Een tweede gewonde meldde zich enkele uren later op het politiebureau, hij bleek een kogel in zijn lichaam te hebben.