Start van hoofdcontent

Stad

nl

Derde overvaller kantoor Keizersgracht gezocht

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 juli 2015, 14.47 uur

In het onderzoek naar de overval op een kantoor aan de Keizersgracht is de politie nog op zoek naar een derde verdachte. Twee vermoedelijke overvallers zijn al in mei aangehouden.

De overval vond op zaterdag 21 maart van dit jaar plaats. Een werknemer werd vastgebonden in het kantoor en vervolgens bedreigd met een vuurwapen. In eerste instantie ging de politie ervan uit dat er twee personen betrokken waren bij de overval. Maar nu blijkt er gezocht te worden naar een derde overvaller. De eerste twee arrestaties werden al in mei gedaan. Eén van de verdachte is vrijgelaten, de ander zit nog vast. 

Tijdens de overval verliet één van de overvallers enige tijd het pand. Een tweede overvaller bood de vastgebonden medewerker zijn excuses aan tijdens de afwezigheid van één van de overvallers. Hij vertelde zich erg rottig te voelen over de situatie. De derde overvaller zou mogelijk de naam of bijnaam ‘Slu’ of ‘Sloe’ hebben. De politie sluit niet uit dat deze derde verdachte inmiddels is gevlucht naar het buitenland.