Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Coke-killer' staat ook terecht voor moord op drie Britten

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 juli 2015, 16.33 uur

De 42-jarige man die er van verdacht wordt de beruchte 'coke-killer' te zijn wordt verdacht van moord op drie Britse toeristen.

Hiernaast wordt hij verdacht van poging moord of doodslag op twaalf slachtoffers die eind vorig jaar witte heroïne gebruikten die hen als cocaïne werd verkocht. Dat stelt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie maandag. De man werd aanvankelijk alleen verdacht van drugshandel en poging tot doodslag op drie Deense toeristen. Zij werden onwel nadat ze eind februari op de Stadhouderskade witte heroine hadden gekocht

'Na uitgebreid onderzoek staat hij nu dus terecht voor moord op drie Britten en poging tot moord op twaalf anderen', aldus het OM. 'Het gaat om de drie eerder genoemde Deense toeristen en negen anderen'.

Lees ook: 'Coke-killer' heeft niet opzettelijk mensen gedood met witte heroïne

De 42-jarige verdachte, die zich in april vrijwillig bij de politie heeft gemeld nadat hij zijn signalement op tv voorbij zag komen, zit inmiddels weer vast. Op 9 juli dient de eerste pro-formazitting in de zaak. De advocaat van de verdachte laat in een reactie weten dat zijn cliënt ten stelligste ontkent de drie dodelijke slachtoffers drugs te hebben verkocht.