Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ambulancepersoneel legt woensdag werk neer

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 juli 2015, 17.43 uur

Het ambulancepersoneel in Amsterdam legt woensdag twee uur lang het werk neer. De actievoerders eisen van hun werkgever onder andere een loonsverhoging.

Tussen 12.00 en 14.00 uur verzamelen de ambulancemedewerkers zich bij ambulancepost IJtunnel in Noord. Gepland vervoer en patiëntenvervoer gaat hierdoor vertraging oplopen. Spoedritten worden wel gewoon gereden.

Naast Amsterdam worden deze week ook acties gehouden in de regio’s Hollands Midden en Noord-Holland Noord. ‘Na zeven weken in het hele land stiptheidsacties te hebben gevoerd voor een fatsoenlijke loonsverhoging, zijn de acties opgeschaald’, zo legt de FNV de actie uit.

Ambulancepersoneel wil dat hun werkgever, Ambulancezorg Nederland (AZN), snel goede cao-afspraken maakt met FNV en CNV. Volgens de vakbonden moeten de werkomstandigheden, werkdruk en koopkracht van de ambulancemedewerkers verbeterd worden. Ze eisen daarom ook eens loonsverhoging van 2,5%, geen verplichte nachtdiensten voor oudere werknemers en een compensatie voor werknemers die zware avond- en weekenddiensten draaien.

Lees ook: Ambulancepersoneel protesteert met stiptheidsacties