Start van hoofdcontent

Stad

nl

Meerdere rederijen bestolen van dure drank

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 juli 2015, 19.34 uur

Verschillende rederijen in de stad zijn de laatste tijd in de nachtelijke uurtjes bezocht door drankdieven. De dieven bleken ook nog eens vrij kieskeurig, want het waren met name de dure sterke dranken die verdwenen.

Rederij 'Cruise With Us' en 'Private Boat Tours' zijn de meest recente slachtoffers. Bij één van de rederijen hingen camera’s. Op de beelden is te zien dat de dieven met meerdere boten aanmeren bij de rederij. ‘Vervolgens hebben ze de boten één voor één systematisch leeggehaald’, zegt Tommy van Riet eigenaar van Private Boat Tours.

Arno Koningstein, eigenaar van rederij Cruise With Us, denkt dat junks bij hem op de boot toeslaan. De dieven nemen geen flessen drank mee, maar drinken de wijn op. ‘Alles zat onder de rode wijn. En het vreemde was, de EHBO doos stond er nog wel maar was helemaal leeggehaald’, aldus Koningstein.

Wie de dieven zijn is nog onduidelijk. Beide rederijen hebben maatregelen genomen tegen de dieven met een voorliefde voor drank. Ook hebben ze aangifte gedaan.