Start van hoofdcontent

Stad

nl

Advocaat 'coke-killer': 'OM probeert alles op zijn conto te schuiven'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 juli 2015, 20.16 uur

Gerald Roethof, de advocaat van de vermeende coke-killer Flip S, is kwaad op het Openbaar Ministerie (OM) nu blijkt dat zijn cliënt ook vervolgd wordt voor moord op drie Britse toeristen.

'Het komt erop neer dat ze op dit moment elk geval van koop van witte heroïne zo'n beetje aan mijn cliënt verwijten', zegt Roethof tegen AT5. 'We waren erop voorbereid. Het is heel makkelijk denk ik voor het Openbaar Ministerie als men het heeft over misdrijven oplossen, als alles op het conto van cliënt kan worden geschoven. Dan zijn heel wat zaken opgelost hè.' Volgens de advocaat is het nog maar helemaal de vraag of de rechter mee gaat in de nieuwe aanklacht van het OM.

Lees ook: 'Coke-killer' staat ook terecht voor moord op drie Britten

Roethof vertelt dat Flip S. alleen heeft toegegeven drugs verkocht te hebben aan drie Denen. De verkoop van witte heroïne aan drie Britten ontkent hij ten stelligste. Roethof ziet de zaak van zijn cliënt dan ook met vertrouwen tegemoet. 'Beschuldigen is net iets makkelijker denk ik dan zaken bewijzen, dus laten we kijken hoe het gaat lopen.'

Komende donderdag staat Flip S. in een zogenaamde pro-forma zitting voor de rechter.