Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nog precies een jaar tot het EK atletiek

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 juli 2015, 23.22 uur

1300 atleten, 1750 vrijwilligers, 80.000 bezoekers en maar liefst 75 camera's om alles in beeld te krijgen. Over precies een jaar begint het EK atletiek in het Olympisch Stadion, vandaag begon daarom het aftellen.

Voor hordeloper Gregory Sedoc wordt het letterlijk een thuiswedstrijd. 'Ja het is natuurlijk gaaf. Ik ben geboren in Amsterdam. Ik ben opgegroeid in Amsterdam. Daarnaast ben ik in Buitenveldert opgegroeid en dat is hier om de hoek. Als je dan een EK bij jou in de stad hebt, zeg maar om de hoek, dat is natuurlijk heel erg bijzonder.'

Maar ook Olympisch Kampioene Ellen van Langen was vandaag aanwezig in het Olympisch Stadion. 'Ik wil zoveel mogelijk mensen duidelijk maken hoe mooi en fantastisch het is dat we dit evenement in Nederland kunnen organiseren.' De ambassadeur van het EK is nog wel wat voorzichtig in haar voorspellingen. 'Medailles dat is altijd lastig. Ik denk twee goud', zegt Van Langen.

Er is wel nog een probleempje met de hardloopbaan, het is niet helemaal duidelijk of de baan nu wel of niet is goedgekeurd door officiële instanties. Volgens de gemeente komt daar deze week een oplossing voor en kan ook het NK atletiek van volgende maand gewoon doorgaan.