Start van hoofdcontent

Stad

nl

Taxichauffeur (19) die op demonstrerende collega's inreed vrij

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 juli 2015, 14.07 uur · Foto: Foto via AT5-Whatsapp (06 511 909 38)

De 19-jarige taxichauffeur die vrijdag bij Schiphol op een groep collega's inreed, is maandag vrijgelaten. De rechtbank wil eerst meer onderzoek doen naar wat zich precies heeft afgespeeld op de taxibaan voor de luchthaven. Ze houdt er rekening mee dat de verdachte uit noodweer handelde.

Lees ook: Taxichauffeur aangereden bij demonstratie Schiphol

Boze taxichauffeurs blokkeerden vrijdagmiddag enkele uren de taxistrook voor de aankomsthal op Schiphol, uit woede over het verdwijnen van de speciale vergunning voor taxivervoer van en naar de luchthaven. De politie meldde dat een van de demonstrerende taxichauffeurs tijdens de actie werd aangereden door een niet-vergunninghouder. Het slachtoffer werd gewond naar een ziekenhuis overgebracht.

Het Openbaar Ministerie liet dinsdag weten dat de verdachte maandag is heengezonden. Er wordt verder onderzoek gedaan naar de toedracht van het incident, waarbij ook wordt gekeken naar de mogelijkheid dat sprake was van noodweer of noodweerexces. 'Bekend is nu dat een groep protesterende taxichauffeurs de chauffeur belaagde toen hij de bezette taxibaan op wilde rijden', meldt het OM.