Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Helper' vist fiets uit het water en jat vervolgens handtas

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 juli 2015, 18.30 uur

Een nogal aparte straatroof afgelopen zondag op de Bilderdijkkade. Een 30-jarige man bleek een stuk minder galant dan hij zich in eerste instantie voordeed.

Zondagavond rond 21.00 uur kwam een 26-jarige vrouw thuis. Ze had flink wat bagage bij zich, twee koffers en een handtas. Met een van de koffers stootte de vrouw per ongeluk een fiets om die vervolgens in het water belandde. Drie mannen die even verderop op een bankje zaten kwamen de vrouw helpen en wisten de fiets zelfs uit het water te vissen. Toen de fiets aan de kant stond nam de situatie plots een flinke wending. Eén van de mannen greep de handtas van de vrouw en ging er vandoor.

Een oplettende getuige tipte de politie, die de 30-jarige man even later kon aanhouden op de Willem de Zwijgerlaan. Hij had de Iphone van de vrouw nog in zijn bezit. In een vuilnisbak vlak bij de man vond de politie de rest van de spullen.

De vrouw kreeg haar rijbewijs en paspoort en enkele andere bezittingen weer terug. Maar de paar honderd euro die ook in haar tas zaten, zijn niet teruggevonden.