Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ondernemers NDSM willen ook vrij parkeren: 'lijkt wel een bananenrepubliek'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 juli 2015, 00.20 uur

Ondernemers op de NDSM-werf in Noord zijn boos op het stadsdeel. In twee winkelcentra in het Noord wordt het betaald parkeren na een jaar teruggedraaid. Maar op de werf is dat niet het geval.

De ondernemers rondom het NDSM-terrein weigeren namelijk mee te betalen aan het terugdraaien van het betaald parkeren.

Het stadsdeel zegt een half miljoen aan inkomsten mis te lopen, daarom is ondernemers gevraagd jaarlijks een bijdrage te leveren. Bij ondernemers van winkelcentra De Banne en het Waterlandplein was de nood zo hoog dat ze besloten 80.000 euro per jaar mee te betalen. Alles om de klanten, die wegbleven door de parkeerkosten, weer terug te krijgen.

Lees ook: 'Betaald parkeren op winkelpleinen Noord teruggedraaid'

Op de NDSM-werf weigeren ondernemers mee te betalen en spannen ze nu zelfs een rechtszaak tegen het stadsdeel aan. 'In eerste instantie waren we het al niet eens met het invoeren van het betaald parkeren. Nu mogen we bijdragen om het begrotingstekort te compenseren. Het lijkt een bananenrepubliek', zegt Ivonne Koppers directeur van de ondernemersvereniging Noord.

Met de rechtszaak hopen ze ervoor te zorgen dat het betaald parkeren ook bij hun werf wordt teruggedraaid, zonder dat ze daar een cent voor hoeven te betalen.

Het stadsdeel laat in een reactie weten dat er gestart wordt met een onderzoek 'om te bekijken of de tijden van betaald parkeren op de NDSM-werf korter kunnen worden'.