Start van hoofdcontent

Stad

nl

Pillenwinkel voor 'eerste wereldproblemen' op Haarlemmerdijk

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 juli 2015, 16.47 uur

Waar is toch mijn wifi-signaal? Kan mijn vet geen instant spier worden? En nog een aantal andere grote problemen en ergernissen van onze tijd. Vanaf vandaag kun je er een pilletje voor halen op de Haarlemmerdijk.

Hoe geweldig het ook zou zijn, de First World Problem Pills winkel is natuurlijk helemaal nep en een ludieke actie van het Aids Fonds. Met de namaak-apotheek wil het fonds aandacht vragen voor het feit dat wereldwijd slechts 37 procent van de 35 miljoen mensen met hiv, behandeld wordt met hiv-remmers. 'Iedereen die hiv-remmers nodig heeft, moet ze kunnen krijgen. Alleen zo kunnen we een einde maken aan aids', sprak Freek Bartels bij de opening van de winkel.

De opbrengst van de verkoop van de pepermuntjes wordt volledig besteed om de toegang tot hiv-remmers te vergroten. De komende twee weken zijn de pillen nog te krijgen. Dus mocht je op zoek zijn naar een pilletje waardoor je glitter gaat poepen, of een pil waardoor je meteen kunt dansen als John Travolta, op de Haarlemmerdijk is het allemaal te krijgen.