Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rennen in je onderbroek voor duurzame katoen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 juli 2015, 15.54 uur · Foto: underwearrun.nl

Na de Naked Bike Ride, die afgelopen weekend in de ziedende hitte door de stad schoof, hebben we vandaag de Underwear Run vanuit het Vondelpark. Zo'n 100 hardlopers leggen een tocht van af van bijna vier kilometer, dwars door het centrum. In ondergoed.

Daarmee willen de deelnemers aandacht vragen voor verspilling van water bij de productie van katoenen kleding. De productie van een boxershort kost namelijk zo'n 700 liter water, een t-shirt 2.500 liter en een spijkerbroek 7.000 liter. Volgens de organisatie is dat niet alleen ontzettend veel, het is ook nog onnodig. 

En dus wordt er gelopen in biologisch ondergoed, waar 30 procent minder water voor nodig is. Het is de tweede keer dat de Underwear Run plaatsvindt in de stad. Rond 14:00 uur finishen de lopers op het Beursplein, waar een klein feestje georganiseerd wordt, met 'modellen en een kleine fotostand'.

Sympathieke #underwearrun met demo op #Beursplein. Uitnodiging om ook op de foto te gaan toch maar afgeslagen. pic.twitter.com/19yDn9Qtls

— Bert van Bijsteren (@polSingelbuurt) July 9, 2015

Lees ook: Daar was 'ie weer: de 'Naked Bike Ride' of: 'Snikkeldag in Mokum'