Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdams schepijs getest met ijsmaker uit Florence

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 juli 2015, 21.59 uur

Tot en met morgen is het Marie Heinekenplein het toneel voor het Gelato Festival uit Italië. Er kunnen ijsworkshops gevolgd worden, maar er kan natuurlijk ook echt Italiaans schepijs geproefd worden.

IJsmaker Vetulio Bondi uit Florence runt al 34 jaar zijn zaak, dus verstand van ijs maken heeft hij zeker. Hij reist naar eigen zeggen de wereld rond om iedereen goed schepijs te leren maken. 

AT5 testte met Vetulio het Amsterdamse schepijs. Hij verwacht een hoge kwaliteit, want 'jullie hebben melk, room en suiker. En ik zie op de markt hier elke ochtend vers fruit. Over het ijs van IJscuypje was de Italiaanse ijsmaker het beste te spreken. Vooral over de 'typical Dutch kletskloppen' smaak was Vetulio enthousiast. Zijn oordeel weten? Kijk het item hierboven.