Start van hoofdcontent

Stad

nl

Twintig tips over ontsnapte crimineel Ali Benhadi

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 juli 2015, 14.23 uur · Foto: Politie

De Amsterdamse politie heeft tot nu toe al twintig tips binnengekregen over de ontsnapte crimineel Ali Benhadi.

Dit meldt RTL Nieuws vrijdagmorgen. De 23-jarige Ali Benhadi, veroordeeld voor een geweldsdelict, is dinsdagochtend ontsnapt uit de kliniek waarin hij zat. Volgens de politie is er een kans dat hij zich bevindt in de omgeving van de Baarsjes of Bos & Lommer.

Benhadi zat gedetineerd in Zwolle, maar verbleef tijdelijk in een instelling in Den Dolder. De politie heeft hem in verband met zijn onberekenbare karakter geplaatst op de Nationale Opsporingslijst. 

Anouar B.
Ali Benhadi is de broer van de veroordeelde Anouar B., veroordeeld voor de liquidaties in de Staatsliedenbuurt. Zelf zit Ali een gevangenisstraf van drie jaar uit omdat hij in 2013 in Arnhem werd gepakt met een auto vol wapens. Vermoedelijk was hij onderweg om een zwaar misdrijf te plegen.

Nationale opsporingslijst
De voortvluchtige Benhadi staat overigens niet langer op de Nationale Opsporingslijst. Hij is daar door een administratieve fout op gezet, aldus de politie in Amsterdam. 'Dit verandert uiteraard niks aan het feit dat we nog steeds naar hem op zoek zijn', aldus een woordvoerder.