Start van hoofdcontent

Stad

nl

Inval West: 'Ik zag de rook uit het huis komen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 juli 2015, 20.04 uur

Het was flink onrustig gisteravond in de Admiraal de Ruijterweg. De politie deed een inval en was op zoek naar de gevluchte crimineel Ali Benhadi. En dat is niet onopgemerkt voorbij gegaan, merkten de buurtbewoners.

'We hoorden een hoop lawaai waarvan we in eerste instantie dachten dat er geschoten werd. Dat bleek later wat anders te zijn', zegt een bewoonster tegen AT5. Een andere getuige hoorde ook de knallen. 'Wat ik heb meegekregen is dat ik drie lichte explosies hoorde. En toen ik hier achter in de tuin keek zag ik de rook uit het huis komen. Toen ik hier voor keek zag ik dat het arrestatieteam gearriveerd was.'

Lees ook: Arrestatieteam valt woning binnen op zoek naar Ali Benhadi

Bomvolle straat
Toen het arrestatieteam de woning binnenging was het in eerste instantie rustig op straat. Later, toen de politie met busjes en een afzetlint arriveerde, begonnen steeds meer mensen zich te verzamelen op straat. 'Het stond hier echt bomvol met mensen.' De bewoonster ziet hoe een groepje toeristen zich een weg door de chaos probeert te wanen. 'Ik dacht van: "Ja, dit is natuurlijk ook een echte kant van Amsterdam die je dan een keer kunt zien"'.

Lees ook: Politie viel al eerder ouderlijke woning Ali Benhadi binnen

Grimmige sfeer
De sfeer was volgens haar toen grimmig, vooral vanwege de provocaties van omstanders. Toen de politie, onder begeleidend applaus van omstanders, de straat verliet, werden ze nagejoeld en uitgescholden.