Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Frank Sanders en Barrie Stevens sinds 30 jaar weer samen op toneel

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 juli 2015, 01.45 uur

Acteurs Frank Sanders en Barrie Stevens staan binnenkort voor het eerste in dertig jaar weer samen op het toneel.

Na het grote succes van vorig jaar zijn The Rozettes terug met de show 'The Rozettes - Oude liefde, nieuwe show'. Frank Sanders speelt de rol van Lady Felice, een drag queen op leeftijd die vorig jaar naar Ibiza vertrok om haar oude liefde Boudewijn op te zoeken. Barrie Stevens speelt Boudewijn.

Geschiedenis samen
De geschiedenis van de twee gaat ver terug. 'Ik ben al heel jong begonnen met Barrie als balletdanser, als achtergronddanser in zijn shows. Daarna heeft Barrie voor ons jarenlang choreografieën gemaakt. Het is een man die vanaf mijn 20e zo'n beetje om me heen is', zegt Frank Sanders tegen AT5.

Maar toch stonden ze lang niet met elkaar op de planken. 'De ambitie zowel bij hem als bij mij ligt op een heel andere plek nu. We hebben niet dat dwangmatige van "Oh, we moeten iets bewijzen en we moeten aan de weg timmeren, kijk ons nou." Ik denk dat er een soort rust is gekomen waardoor je een soort harmonie en vriendschap terughaalt', meent Barrie Stevens.

Gay Pride
De voorstelling, of in ieder geval een impressie er van, is te zien op een boot op de Gay Pride dit jaar. Jos Brink, de in 2007 overleden partner van Sanders, was 'nooit een fan' van de Gay Pride. Maar Frank Sanders denkt 'dat hij er nu heel trots op zou zijn'. Vanaf 7 augustus is de show te zien in de Theaterstudio Amsterdam in West.