Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zaterdag code geel: Waarschuwing voor vallende takken

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 juli 2015, 00.22 uur

Morgen slaat het gemoedelijke zomerweer van de afgelopen weken om naar stormachtig.

Het KNMI heeft, in verband met de harde wind, code geel afgegeven voor alle kustprovincies.  Aan het einde van de ochtend trekt de storm langs de zuidwestkust, gedurende de middag verplaatst het krachtigste windveld zich via de westkust naar het noordelijk kustgebied en het IJsselmeergebied. In de avond neemt de wind van het westen uit weer sterk af, aldus de KNMI.

Takken
Ook verschillende weerbureaus waarschuwen voor een zomerstorm. Doordat de bomen vol in blad staan, vangen ze veel wind en kunnen er makkelijk takken afwaaien. Kampeerders wordt aangeraden hun tent goed vast te zetten. Aan de kust worden windstoten met snelheden tot 100 kilometer per uur verwacht. Ook vallen er pittige regen- en onweersbuien.

Caravans
Wie zaterdag de weg op wil, kan dat beter niet doen met een caravan of aanhanger. Daarvoor waarschuwt de VerkeersInformatieDienst vrijdag. Er wordt een stormachtige wind verwacht met flinke uithalen.

KLM: vluchten geschrapt
De KLM schrapt zaterdag bijna dertig vluchten. Dit gebeurt uit voorzorg wegens het verwachte onstuimige weer. Dit heeft een zegsman van de luchtvaartmaatschappij vrijdagavond laten weten.