Start van hoofdcontent

Stad

nl

Mocro Maffia-kopstuk Houssine Ait S. aangehouden in Marokko

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 juli 2015, 08.55 uur · Foto: frank Buis/AT5

Houssine Ait S., één van de veronderstelde grote spelers in de woedende onderwereldoorlog, is gisteren aangehouden in het Marokkaanse Marrakesh.

De 34-jarige S. zou door de mand zijn gevallen bij een paspoortcontrole toen hij het land in probeerde te komen met een vals paspoort, melden Marokkaanse media. Na de aanhouding zijn er twee huizen doorzocht, daarbij zouden o.a. elektronica, 34 horloges, tien paspoorten en duizenden euro's euro zijn gevonden. De Marokkaanse politie heeft laten weten dat Interpol is ingeschakeld, omdat de arrestant in verband wordt gebracht met afrekeningen in het criminele circuit in het buitenland.

Amsterdammer Ait S. is een voormalige compagnon van de in 2014 geliquideerde Gwenette Martha. Toen S. voor zichzelf begon, raakten de twee gebrouilleerd, zo schrijft Revu. Het conflict escaleerde nadat een partij cocaïne verdween in de haven van Antwerpen met als gevolg onder meer de geruchtmakende dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt. Het weekblad schrijft ook dat Ait S. zich de afgelopen tijd schuil heeft gehouden in Panama, daar zou hij ook cosmetische chirurgie hebben ondergaan.

Het Openbaar Ministerie meldt dat de 34-jarige man nog 244 dagen celstraf in Nederland heeft openstaan voor zware mishandelingen in 2002 en 2008:

De man reisde met vervalste reisdocumenten, had nog 244 dagen celstraf openstaan wegens zware mishandelingen in A'dam in 2002 en 2008 (2/2)

— OM Amsterdam (@OM_Amsterdam) July 27, 2015

AT5's Misdaad BV maakte een special over de liquidatiegolf: