Start van hoofdcontent

Stad

nl

Airbnb haalt miljoen toeristen naar Nederland

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 juli 2015, 08.59 uur

Het online platform voor slaapplaatsen Airbnb heeft een mijlpaal bereikt. Sinds de oprichting in 2008 verbleven één miljoen reizigers in een Nederlandse slaapplek via de site.

Tegelijk verbleven één miljoen Nederlanders in dezelfde periode in accommodaties die via deze site te huur zijn. Airbnb maakte dit dinsdag bekend. Het aanbod op het online platform varieert van appartementen tot woonhuizen, villa’s en kastelen. Volgens Airbnb geven reizigers steeds vaker de voorkeur aan een privé-accommodatie.

Lees ook: Kaartje: Dit zijn alle Airbnb-adressen in de stad

Nederland is in trek bij reizigers uit de buurlanden, maar het gros van de bezoekers komt volgens het platform uit de Verenigde Staten. 'Amsterdam blijft een populaire bestemming, maar andere gebieden vertonen deze zomer grotere groeicijfers. Zo is er een steeds grotere trek naar de provincies Friesland en Zeeland zichtbaar.'

Reizigers die een accommodatie vonden op Airbnb maken overigens nog maar een klein deel uit van het totale aantal internationale bezoekers. Volgens cijfers van NBTC Holland Marketing waren dit er over 2014 bijna 14 miljoen.