Start van hoofdcontent

Stad

nl

Metrostations dicht door renovatie Oostlijn

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 juli 2015, 18.38 uur · Foto: Wikimedia

Reizigers die gebruikmaken van metrostations Gaasperplas, Venserpolder en Verrijn Stuartweg moeten volgend jaar twee maanden lang met de bus. De stations gaan in verband met renovatiewerkzaamheden dicht omdat ze maar één toegang hebben. Het GVB zet vervangende bussen in.

De metrostations van de Oostlijn krijgen na bijna veertig jaar een grote onderhoudsbeurt. Vanaf maart 2016 worden de vijf ondergrondse en elf bovengrondse stations opgeknapt. Ook wordt het complete treinbeveiligingssysteem van het bestaande metronet vervangen door een van de modernste systemen. De oude Zilvermeeuwen worden vervangen door de nieuwe M5-metro's.

Met de onderhoudsbeurt komt er meer licht en ruimte in de stations. Zo komen er glazen liften en worden vides opgebroken zodat meer daglicht in de stations komt. Kaartautomaten, SOS-palen en informatiepanelen komen in één wand, 'zodat meer rust ontstaat'. Wanden krijgen nieuwe tegels, er komt nieuwe bewegwijzering en het ruwe beton krijgt een beschermlaag tegen vuil en graffiti.

De renovatie van de stations duurt tot het voorjaar van 2018 en gaat 57 miljoen euro kosten. Aannemer Hegeman+ uit Oldenzaal heeft de aanbesteding gewonnen en zal dan beginnen met drie bovengrondse stations.

abc5media_image_1