Start van hoofdcontent

Stad

nl

Metrostations gaan sluiten: 'Ik hoop dat het niet doorgaat'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 juli 2015, 17.00 uur

Twee maanden lang gaan metrostations Gaasperplas, Venserpolder en Verrijn Stuartweg volgend jaar dicht. De stations worden gemoderniseerd. Maar niet iedereen is hier blij mee.

Volgens een woordvoerder van de Dienst Metro van de gemeente voldoen de veertig jaar oude metrostations niet meer aan de eisen van de tijd. Dus is de verbouwing hard nodig. 'Overal wordt het lichter. In de ondergrondse stations gaan we gaten in het dak maken. We krijgen meer daglicht, een veel aangenamer gevoel. En veel veiliger eigenlijk.' Tussen de drie stations die dan dicht zijn, wordt er busvervoer ingezet. 

Maar de reizigers zitten er niet allemaal op te wachten. 'Ik hoop dat het niet doorgaat, maar het is wel nodig als je het zo ziet hoor. Het is een beetje van het oude model', zegt een reiziger. 'Het is wel kut, maar misschien gaan ze het beter maken', hoopt een andere reiziger. Een eigenaar van een snackbar in de buurt van een van de stations is onzeker over zijn toekomst. 'We hebben meestal klanten die de metro uitkomen, zeg maar. Als de klanten niet komen, heb ik er wel problemen mee.'

De gemeente heeft laten weten nog contact op te nemen met de ondernemers. In 2018 moeten de verbouwde stations worden opgeleverd.