Veelbelovende wedstrijd tegen Rapid Wien mondt uit in 2-2

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 juli 2015, 09.51 uur · Foto: Niek Schoute

Ajax heeft woensdagavond verzuimd het tweeluik met Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League al voor een groot deel te beslissen.

Het elftal van trainer Frank de Boer verspeelde een voorsprong van 0-2 in het Ernst Happel-stadion (2-2). De laatste treffer van de thuisclub viel toen de thuisploeg na een rode kaart voor Stefan Schwab met tien man speelde.

Davy Klaassen bezorgde Ajax in de eerste helft met twee doelpunten een uitstekende uitgangspositie. Het elftal van trainer Frank de Boer had voor rust vaker moeten scoren. Anwar El Ghazi en Daley Sinkgraven misten echter in kansrijke positie.

Florian Kainz scoorde in de de 48e minuut voor de thuisclub. Ajax leek op weg naar een kleine zege, zeker toen Schwab er met een rode kaart af moest. Robert Beric profiteerde in de 75e minuut echter van knullig balverlies van Joël Veltman (2-2).