Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vrouwen hangen Indische Buurt vol met breiwerken

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 juli 2015, 13.05 uur

Febe en Melanie uit Oost doen aan 'wildbreien'. De vrouwen hebben al een boom, twee lantaarnpalen en een regenpijp in de Indische Buurt onder handen genomen en willen nog veel verder gaan.

Het idee is dat buurtbewoners publieke objecten op straat versieren. 'Ik heb het zelf ooit gezien in Argentinië, waar een hele straat was versierd en toen dacht ik "dat wil ik ook"', verklaart wildbreier Febe Verelst. Want het breien groeit volgens hen aan populariteit onder jongeren. 'Als we afspreken, al is het voor we gaan stappen, we breien altijd wel iets', zegt vriendin Melanie.

'Je geeft gewoon iemand breinaalden en mensen gaan het uitleggen of leren elkaar nieuwe steken', vervolgt Febe. 'Je ziet vaak mensen stoppen hier bij de boom, het zorgt toch voor interactie met de buurtbewoners. En het is niet slecht voor de boom. Maar we willen ons wel graag meer focussen op de lelijke lantaarnpalen.'

Aanstaande zondag om 13.00 uur is er op het Javaplein een bijeenkomst om zo nog meer lantaarnpalen, regenpijpen en vuilnisbakken te versieren.