Start van hoofdcontent

Ajax

nl

UPDATE: Storm van kritiek op ADO-speler na opmerking over 'prima tackle'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 juli 2015, 16.21 uur

ADO-speler Michiel Kramer heeft een storm van kritiek over zich heen gekregen nadat hij woensdagavond een opmerking plaatste over een keiharde tackle op Ajax-verdediger Jaïro Riedewald.

In het duel met Rapid Wien was Riedewald het doelwit van een genadeloze tackle met twee gestrekte benen van Wien-speler Stefan Schwab. De Oostenrijker moest er af met rood en Riedewald ontsnapte aan een zware blessure.



'Prima tackle'
'Leuke pot. Prima tackle. Goeie uitslag', stelde Kramer vervolgens op Twitter. Zijn opmerking werd honderden keren geretweet en kwam Kramer op een storm van kritiek te staan. Ook hier had Kramer een antwoord op. 'Bedankt voor alle hartverwarmende berichten', reageerde hij donderdagmorgen. 

Leuke pot. Prima tackle. Goeie uitslag. #rapaja

— Michiel Kramer (@kramerinho) 29 juli 2015

Bedankt voor alle hartverwarmende berichten. Een hele goeie morgen.

— Michiel Kramer (@kramerinho) 30 juli 2015

Excuses
Rapid Wien-trainer Zoran Barisic heeft zijn excuses aangeboden voor de smerige overtreding van zijn speler op Riedewald. 'Dat is niet onze stijl. We willen ons vanzelfsprekend voor deze overtreding verontschuldigen', werd de trainer donderdag in Oostenrijkse media geciteerd.

UPDATE 14.15 uur
Via, opnieuw, Twitter legt Kramer donderdagmiddag uit dat zijn tweet verkeerd is begrepen. 'Uiteraard was het een schandalige tackle', stelt hij

Jammer dat mijn cynische tweet totaal verkeerd is begrepen, uiteraard was het een schandalige tackle #duidelijk #misverstand

— Michiel Kramer (@kramerinho) 30 juli 2015