Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

'Failliete' 50 Cent krijgt Amsterdamse benefietavond

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 juli 2015, 17.39 uur

Na een leven vol champagne, dure auto's en sieraden gaat het rapper Curtis Jackson, beter bekend als 50 Cent, momenteel even niet zo voor de wind.

De rapper moest onlangs, onder meer als gevolg van een slepende rechtszaak, faillissement aanvragen. Het lijkt dus even gedaan met de extravagante levensstijl van Jackson. 

Maar hier komt wellicht binnenkort verandering in! Volgende week vindt in Roest namelijk een heuse benefietavond voor 50 Cent plaats. 'Het idee voor de benefiet komt van m'n huisgenoot Jeroen', vertelt mede-organisator David Unen. En wat begon als een grap, werd al vrij snel werkelijkheid. 

Hommage
Want volgende week vrijdag verandert Roest in een heuse club. Met, uiteraard, veel muziek van 50 Cent, G-Unit-karaoke, een photoboot, 50's eigen vodka en lolly's uit de candyshop. Ook staat er een donatiepot. 'Ja, het is natuurlijk ook daadwerkelijk een benefiet. Hoewel het misschien meer een hommage wordt', vertelt David. 'Maar de opbrengst van de avond houden we niet zelf. Mochten we het geld niet bij 50 Cent zelf krijgen gaat het naar een goed doel'.

Vervolg
David en z'n collega-organisatoren mikken op een eindbedrag van een paar honderd euro. 'Ik heb echt geen flauw idee hoeveel we op gaan halen, maar iets in die orde van grote zou leuk zijn'. En mocht het een geslaagde avond worden komt er wellicht een vervolg. Er zijn immers wel meer sterren die een duwtje in de rug kunnen gebruiken. 'Wij dachten zelf al gelijk aan Ferry Doedens', aldus David.