Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Ook Noord heeft nu een foodfestival

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 juli 2015, 12.24 uur

Amsterdam heeft er weer een foodfestival bij. Op de NDSM-werf ging vandaag de eerste editie van Amsterdam Kookt van start.

Vier dagen lang kunnen mensen culinair en cultureel genieten van de creaties van foodtrucks en zijn er optredens van artiesten als Kris Berry en Handsome Poets. 'Food heeft wel de nadruk, maar muziek speelt net zo'n belangrijke rol en niet te vergeten lekkere drankjes. Eigenlijk alle lekkere dingen uit het leven bij elkaar', legt organisator Rob van der Molen uit.

Het is zeker niet het eerste festival in de stad waar de nadruk ligt op eten. Rollende Keukens in het Westerpark bestaat al acht jaar en bleek een daverend succes. 'Amsterdam Kookt is een van de velen dus we willen kijken wat er hier anders is. We waren bij het begin van de Rollende Keukens, toen was het er klein heel rustig, als je nu ziet hoe gigantisch dat is...', zegt een bezoeker.

En wie klaar was met eten, kon zittend in een bubbelbad kijken naar het IJ of dansen met een koptelefoon op. 'Het is heel leuk', aldus een van de dansende festivalgangers. 'We zijn allemaal heel happy.'