Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eis: Taakstraf voor chauffeur na dodelijk ongeval met 7-jarig meisje

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 juli 2015, 19.49 uur

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag een taakstraf van tweehonderd uur en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van een jaar geëist tegen de chauffeur van een vuilniswagen die in december 2013 betrokken was bij een dodelijk ongeluk.

Op 13 december 2013 kwam een 7-jarig meisje om het leven op het Cornelis Troostplein toen ze op haar fietsje een vuilniswagen passeerde. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

'Het heeft er de schijn van dat hij op automatische piloot heeft gehandeld en na teken van bijrijder meteen is gaan rijden' #OM #Efrat

— Dennis Kornman (@DennisKornman) 31 juli 2015 Volgens het OM was het meisje wel zichtbaar geweest voor de bestuurder van de vrachtwagen. 'Op het moment dat hij optrok was ze zeer waarschijnlijk niet meer zichtbaar'. De chauffeur wordt 'aanmerkelijk onvoorzichting verkeersgedrag' verweten. Hij had, nadat hij een signaal kreeg van zijn collega achterop de wagen, de tijd moeten nemen om fietsers 'in het zicht' van zijn spiegel te laten komen, stelt het OM. 

Advocaat spreekt van uiterst ongelukkige omstandigheden ipv onvoorzichtigheid #Efrat

— Dennis Kornman (@DennisKornman) 31 juli 2015 Over twee weken doet de rechter uitspraak in de zaak.