Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Politieachtervolging vanaf Zuidoost eindigt bij Rai

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 juli 2015, 22.12 uur · Foto: Andre de Werdt

De politie heeft rond 17.30 uur twee mannen aangehouden na een lange politieachtervolging, die begon in Zuidoost en eindigde bij de Rai.

Agenten gaven de bestuurder volgens een politiewoordvoerder een stopteken in Zuidoost nadat ze hem slingerend zagen rijden. Hij had daarnaast geen gordel om en was aan het bellen. Het stopteken werd genegeerd en de politie zette de achtervolging in.

Op de Wibautstraat werd er bijna een agent aangereden en op de Van Woustraat knalde de auto op twee politiewagens. De bijrijder werd bij de Van Woustraat aangehouden. Volgens een getuige sprong hij daar uit de auto. 

De bestuurder kon pas later worden aangehouden. Meerdere politiewagens reden de wagen bij het Europaplein klem. Waarom de man op de vlucht voor de politie sloeg wordt nu onderzocht.

Auto klemgereden door @Politie_Adam op europaboulevard @AT5 pic.twitter.com/D86gTxkKMv

— Jeroen Weerdenburg (@J_Weerdenburg) July 31, 2015

@AT5 @ErikvdGraaff vroeg het me ook al af. 10x politie met sirene via wibaut richting waterlooplein.. ben benieuwd wat er ad hand is

— MisterEE (@Mistere85) July 31, 2015

@AT5 groot gedeelte via de Van Woustraat. Als ik het goed zag vanuit tram 4 sprong er zelfs iemand uit de auto t.h.v 2e jan Steenstraat.

— Jeroen Reijn (@jreijn) July 31, 2015