Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vader sloeg potloodventer: 'Mag hopen dat iedere ouder dat zou doen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 augustus 2015, 20.27 uur

'Wij hebben gewoon geluk, het is een gevaar voor kleine kinderen. Zijn auto stond te draaien, zo van ik kan snel weg zijn, als je daarover nadenkt wordt je wel een beetje misselijk. Dit soort mensen mogen gewoon niet vrij rondlopen op straat'. Vader Jason vertelt aan AT5 hoe zijn driejarige dochtertje vlak voor zijn deur te maken kreeg met een potloodventer.

'M'n kinderen waren aan het buitenspelen op nog geen vijf meter van mijn deur en op een gegeven moment hoorde ik mijn vriendin schreeuwen. Want mijn vriendin stond gewoon in de keuken te kijken hoe ze aan het spelen waren. Ik rende naar buiten omdat ik dacht dat een van m'n kinderen was gevallen en toen werden er allemaal dingen geschreeuwd: 'pedofiel' en 'broek naar beneden. Dus toen ben ik er achteraan gerend.'

In detail treden over wat hij deed toen hij de man achterhaalde wil hij niet, maar spijt heeft hij ook niet 'Ik mag hopen dat elke andere ouder ook zo zou handelen', vertelt Jason. De potloodventer moest uiteindelijk met een aantal verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd worden.

Bewoners van het, volgens hun, normaal gesproken rustige buurtje in Zuidoost zijn ontzettend geschrokken van wat er gisteren gebeurde. Dat vader Jason de man een paar rake klappen verkocht, daar kunnen de meeste mensen zich wel in vinden: 'Het is jammer dat ik hem niet gezien heb, want dan had hij niet meer gelopen denk ik. Ik denk dat hij nog rustig geweest is met die kleine', vertelt een buurtbewoner.

Met zijn dochtertje gaat het inmiddels weer prima: 'Er is gelukkig niks gebeurd, die is gewoon geschrokken. Ik ben ook geschrokken, boos vooral. Maar ook blij dat het zo is afgelopen', zegt Jason. De potloodventer is na zijn bezoek aan het ziekenhuis aangehouden. Vader Jason moest ook naar het politiebureau komen, maar mocht na verhoor weer naar huis.