Start van hoofdcontent

Stad

nl

Sportclubs rouwen om dood Michael Weij

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 augustus 2015, 16.32 uur

In de nacht van donderdag op vrijdag kwam de 24-jarige Michael Weij met zijn scooter in botsing met een personenauto op de De Ruijterkade. Zaterdag overleed hij aan zijn verwondingen. Sportclubs waar hij lid van was, rouwen om zijn dood.

Michael voetbalde bij TOB en speelde honkbal bij North Stars. Bij TOB in Noord zijn ze vooral in gedachten bij familie en vrienden van het slachtoffer. 'Met name de jongens van TOB-4, die enkele maanden geleden nog zo glorieus het kampioenschap vierden, zijn in ons aller gedachten!', zo staat er op de site van de voetbalclub. 

Lees ook: Scootterrijder levensgevaarlijk gewond bij aanrijding dronken automobilist

Ook bij de North Stars zijn ze in diepe rouw. 'Wij kennen hem niet anders als een rustige en vriendelijke jongen en veel leden kennen hem zolang als zij al lid zijn', schrijft de club op hun site. 'Onze condoleances en ons medeleven gaan uit naar de familie van Michael.'

In de nacht van donderdag op vrijdag kwam Michael op zijn scooter in botsing met een personenauto die werd bestuurd door een man van 46. Hij had drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.