Start van hoofdcontent

Stad

nl

14 zakkenrollers aangehouden tijdens Gay Pride

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 augustus 2015, 18.54 uur · Foto: Twitter: @DePolitieheli

De politie heeft tijdens de Gay Pride in totaal 14 zakkenrollers op heterdaad weten te betrappen. Vorige editie werden er nog 19 zakkenrollers aangehouden.

In totaal deden 155 mensen aangifte tijdens de Pride die liep van 25 juli tot en met 2 augustus, een jaar eerder werden er nog 180 aangiftes gedaan. De politie laat weten dat het aantal aangiften in de komende dagen nog verder kan stijgen. Desondanks spreekt de politie de verwachting uit dat het aantal slachtoffers van zakkenrollerij gedaald is ten opzichte van een jaar eerder.

De zakkenrollers die op heterdaad betrapt werden komen uit Polen, Roemenië en Nederland. Tijdens de Gay Pride waren enkele tientallen agenten in de Amsterdamse binnenstad op zoek naar zakkenrollers. Ook waren er twee Roemeense politiemensen aanwezig die moesten zorgen voor een snelle informatie-uitwisseling.

Via de zogenaamde 'Find my phone app', waarmee de politie de locatie van een gestolen telefoon kan bepalen, werden ook aanhoudingen verricht. De vijf gestolen telefoons die daarbij gevonden werden zijn allemaal terugbezorgd bij hun eigenaar.