Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE Rapid Wien-supporters op de vuist met Ajax-aanhang

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 augustus 2015, 12.49 uur

Ajax- en Rapid Wien-supporters zijn gisteravond slaags geraakt bij het wallengebied en Centraal Station.

De vechtpartijen vonden plaats om halftien en kwart voor twaalf. De groep bestond uit 30 tot 50 man. Bij beide confrontaties heeft de politie ingegrepen en in totaal 19 aanhoudingen verricht. Een supporter van Ajax liep een hoofdwond op. Bij een valpartij raakte een politieman aan beide armen gewond. Alle verdachten zitten nog vast.

Vanavond is in de Arena het tweede duel tussen Ajax en Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League. De wedstrijd begint om 20.15 uur. Vorige week woensdag vond in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen de eerste Champions League-wedstrijd plaats tussen Rapid Wien en Ajax.

Rond het duel, dat eindigde in 2-2, arresteerde de Oostenrijkse politie tien aanhangers van Ajax. Ze probeerden met geweld het afgezette uitvak uit te komen en vielen daarbij agenten aan. Twee politiemensen raakten toen gewond.

Update 10.45 uur
Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er op dit moment een grote groep Rapid Wien-supporters in de stad is. 'We hebben het idee dat de meeste supporters er niet zijn om te rellen, de politie is goed voorbereid en houdt het scherp in de gaten. De gemeente ziet nog geen aanleiding om extra maatregelen te nemen.'