Start van hoofdcontent

Stad

nl

Uiterlijk morgenochtend duidelijkheid over Appelsap

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 augustus 2015, 20.14 uur

De Vrienden van het Flevopark stonden vandaag in de rechtszaal tegenover de organisatie van hiphop-festival Appelsap. De vrienden hopen dat de rechter het festival, dat voor zaterdag gepland staat, verbiedt.

De tegenstanders vrezen dat het festival onherstelbare schade aan het park zal aanrichten. 'Wij willen het festival onder geen voorwaarde. Het tast het karakter van het park aan. Het is een heel bijzonder park en daar moeten we trots op zijn', zei Goos van der Sijde, voorzitter van Vrienden van het Flevopark, eerder tegen AT5

Tijdens een kort geding maakten de Vrienden van het Flevopark vandaag hun angst ten overstaan van een rechter inzichtelijk. Volgens de belangenvereniging is het Flevopark geen veilige plek voor het festival, is het onacceptabel dat het park dicht moet voor het evenement en zullen flora en fauna ernstige overlast ondervinden van de harde muziek.

Volgens de organisatie van het festival en stadsdeel Oost is er goed aan de veiligheid gedacht. Ook benadrukt de organisator dat, als het festival zo kort van tevoren afgelast zal worden, hij failliet zal gaan. De rechter doet uiterlijk dinsdag om 09:30 uur uitspraak in de zaak. 

Verslaggever Jelle de Gee was bij de rechtszaak aanwezig. Lees hier zijn verslag via Twitter.