Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax-fans draaien warm voor duel tegen Rapid Wien, Fischer in de basis

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 augustus 2015, 21.29 uur

Bij de hoofdingang van de ArenA draaien Ajax-fans met gezang, Bengaals vuur en fakkels warm voor het duel tegen Rapid Wien. Met Viktor Fischer in de basis hopen de Amsterdammers zich ten koste van de Oostenrijkers te plaatsen voor de laatste voorronde van de Champions League.

En hoe gematigd enthousiast de supporters van Rapid Wien vanmiddag op de Dam voor de camera van AT5 waren, zo'n feest is het bij de hoofdingang van de Arena. Volgens een verslaggever ter plaatse is er veel Me op de been, maar is de sfeer gemoedelijk. Gisteravond werden er Ajax- en Rapid Wien-supporters opgepakt nadat ze slaags waren geraakt

Ajax begint vanavond met nagenoeg dezelfde opstelling aan het duel als tijdens de uitwedstrijd in Wenen, vorige week. Toen werd er met 2-2 gelijk gespeeld. 'We hebben aan de hand van beelden laten zien wat beter moet', zei trainer Frank de Boer. 'Ik heb het gevoel dat iedereen nu weet wat er gevraagd wordt.'

Viktor Fischer
Enige wijziging is Viktor Fischer. Hij begint om 20.15 uur in de basis. De 21-jarige Deen start als linksbuiten. Daley Sinkgraven neemt zijn vertrouwde positie links op het middenveld weer in. Nemanja Gudelj moet plaatsmaken voor Fischer en start op de bank.

Trainer Frank de Boer verwacht dat Fischer nu maximaal een uur kan spelen. Met de keuze voor Fischer in plaats van de twee jaar oudere Gudelj verbreekt Ajax voor de tweede keer binnen een week een clubrecord. De toeschouwers in de uitverkochte ArenA kijken dinsdagavond naar het jongste Ajax ooit in een Europees duel.

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald en Dijks; Bazoer, Klaassen en Sinkgraven; El Ghazi, Milik en Fischer. 

Archieffoto - Ingestuurd via AT5 Whatsapp (06-51190938)