Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Viktor Fischer na uitschakeling: 'Misschien hebben we hier niets te zoeken'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 augustus 2015, 09.26 uur

'Heel veel fouten die alleen jonge jongens maken, die wij maken, omdat we de ervaring missen'. Dat is hoe aanvaller Viktor Fischer de met 2-3 van Rapid Wien verloren wedstrijd beschrijft. 'Het had geen drama moeten worden, maar dat werd het wel', zegt de voetballer die tegen de Oostenrijkers zijn rentree maakte.

'Tegen een ploeg met ervaring zie je dan dat het misgaat, zoals vanavond', gaat de teleurgestelde Ajacied verder, die van mening is dat er voldoende talent bij Ajax rondloopt, maar ook dat er stelselmatig teveel fouten gemaakt worden. 'Dan sta je uiteindelijk ook met niks'.

Volgens Fischer moet de ploeg van de gemaakte fouten leren, om beter te kunnen worden. 'Dat dat dit seizoen niet kan in de Champions League is heel erg jammer'. De uitschakeling op het hoogste Europese niveau wordt volgens Fischer door geen van zijn ploeggenoten makkelijk opgevat. 

abc5media_video_0

Onnodig
Ook teamgenoot Nemanja Gudelj, die in de tweede helft Fischer verving, reageert alles behalve opgetogen. 'In een woord? Zuur. Je komt op 0-2 achterstand door te makkelijk weggegeven goals. In de tweede helft speel je zoals je het wilt zien, je maakt de 2-2 en dan krijg je het toch weer te makkelijk om de oren'.

'We proefden dat we konden winnen, ook met het publiek dat achter ons stond. Dan is dit zo onnodig', gaat hij verder. 'We hadden de organisatie moeten pakken en de 3-2 moeten maken. We hadden de treffer niet aan de andere kant mogen weggeven'.

abc5media_video_1

Lees ook: Ajax uitgeschakeld in de Champions League