Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hiphop-festival Appelsap gaat gewoon door

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 augustus 2015, 16.21 uur

Hiphop-festival Appelsap gaat komend weekend gewoon door in het Flevopark in Oost. Dat heeft een rechter zojuist beslist, nadat actiegroep Vrienden van het Flevopark een kort geding had aangespannen om het evenement een week voor aanvang alsnog te verbieden.

De vrienden maakten zich onder andere zorgen om de veiligheid, vinden het belachelijk dat het park dichtgaat voor het festival en maken zijn bang dat flora en fauna vernield en gestoord zullen worden door bezoekers van het festival en de harde muziek. Volgens de rechter is dat echter niet voldoende om het festival te verbieden.

Zo oordeelt de rechter dat de schade aan het groen in het park minimaal zal zijn, is er voldoende plaats om te recreëren in de omgeving van het gesloten park en is ook de veiligheid, zoals vastgelegd in het veiligheidsplan dat de organisatie van het festival opstelde in samenwerking met het stadsdeel, in orde. Tegen de uitspraak is geen hoger beroep mogelijk. 

De organisatie van het evenement reageert met blijdschap op de uitspraak. 'We gaan meteen beginnen met opbouwen in het Flevopark', laten ze weten. 

Lees ook: Uiterlijk morgenochtend duidelijkheid over Appelsap

Opbouw #Appelsap meteen begonnen in het Flevopark pic.twitter.com/MpxKcxC1ac

— Jelle de Gee (@Jelledeg) August 5, 2015