Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buurt geschrokken na verkrachting 75-jarige vrouw: 'Walgelijk'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 augustus 2015, 18.43 uur

Omwonenden van het Helmersplantsoen in West reageren geschokt op het nieuws dat eind vorige maand een 75-jarige vrouw op gewelddadige wijze is verkracht in hun buurt.

De politie heeft inmiddels twaalf tips binnengekregen in de zaak, nadat gisteren een compositietekening van de dader werd vrijgegeven. Buurtbewoners reageerden ontzet op de gebeurtenissen. 

'Het komt echt dichtbij, ik woon hier op het hoekje', stelt een buurvrouw tegenover AT5. 'Walgelijk', stelt een ander. 'Ik loop hier regelmatig met de hond. Ik ga het goed in de gaten houden want dit kan echt niet. Dan ben je ernstig gestoord.'

Lees ook: 75-jarige vrouw zwaar mishandeld en verkracht

'Niet te geloven'
'Ik vind het echt heel raar, je gelooft het bijna niet. Maar het is toch echt zo', vult een derde buurvrouw aan. 'En zeker door een jong iemand, dan moet je wel gek zijn'.

Veel buurtbewoners geven aan dat de wijk rond het Helmersplantsoen juist een leuke en erg sociale wijk is. De dader komt dan ook niet uit hun wijk, denken ze. 'Ik kan hem niet thuisbrengen in ieder geval', stelt een bewoonster. 'En ik woon hier al sinds 1987. Als hij hier vaker kwam, zou ik hem wel herkennen'.