Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zwarte schermen toch niet verplaatst op Java-eiland

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 augustus 2015, 01.15 uur

Bewoners van een appartementencomplex op het Azartplein op het Java-eiland zitten nog steeds ingesloten tussen hekken met zwarte schermen.

Zaterdag vroegen ze al aandacht voor de situatie omdat ze "helemaal dicht gebouwd" waren. De gemeente liet toen weten dat de schermen waren neergezet door de Sail-organisatie. Die zou gevraagd worden om de hekken iets naar achteren te plaatsen, zodat de bewoners meer ruimte zouden krijgen.

Dat is niet gedaan. Sterker nog, volgens de bewoners is het alleen maar erger geworden. 'Aan de ene kant zijn er zelfs meer hekken bijgekomen, we hebben nu twee rijen. Aan de andere kant staan er al fietsen en auto's voor de doorgang. En er staan nu ook zes gasflessen open en bloot in de buitenlucht, vlakbij de ingang. Levensgevaarlijk', aldus een bewoner. 

Hij vreest voor gevaarlijke situaties. 'Straks gaan de gasflessen de lucht in en kunnen wij niet snel genoeg naar buiten. Dan zeggen ze waarschijnlijk dat ze niet wisten dat het zo gevaarlijk was, terwijl ze wel gewaarschuwd zijn.'

abc5media_video_1