Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hoofdcommissaris: 'Gay Pride kan groter'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 augustus 2015, 13.11 uur

Als de gemeente wil dat de Gay Pride groter wordt, dan zijn daar wat betreft de veiligheid zeker mogelijkheden voor. Dat stelt hoofdcommissaris Aalbersberg in gesprek met AT5.

'Als het bestuur daarin kiest voor zo'n feest, dan kijken we samen in de driehoek hoe we dat veilig kunnen laten verlopen. Dat kan groter, dan verzinnen we met elkaar wat er mogelijk is en verzinnen we creatieve oplossingen hoe we al die mensen veilig dat feest kunnen laten vieren', aldus Aalbersberg.

De hoofdcommissaris verwijst naar andere grote feesten zoals Koningsdag, waarbij er veel mensen in de stad zijn. 'Dan gaan we het wat uit elkaar halen en spreiden, compartimentering. Met hekken ervoor zorgen dat je niet van het ene deel in een ander gebied komt, daar zijn heel veel slimme oplossingen voor nodig.'

Aalbersberg benadrukt dat de keuze voor een grotere Gay Pride bij de gemeente ligt. 'Het is vooral een keuze aan het bestuur hoe we dat feest verder laten ontwikkelen.' Wethouder Choho liet eerder weten dat de Gay Pride groter moet worden dan Koningsdag. Omwonenden zien echter niets in die plannen.