Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE: Pont aangevaren op het IJ: Drie lichtgewonden

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 augustus 2015, 14.26 uur · Foto: Desiree

Op het IJ is woensdagavond laat een pont aangevaren. Dat meldt een getuige aan AT5.

De pont was onderweg van Centraal Station naar Noord toen een andere boot rakelings langs de pont voer. 'Dat ging nog net goed. Maar daarna klonk er eerst een harde toeter en voer er een andere boot tegen het achterdek van de pont waar wij op zaten. Hij schampte onze pont', vertelt Desiree aan AT5.

'We bleven nog heel lang cirkelen op het IJ na de aanvaring. En later konden we toch naar de kant', zegt Desiree. Volgens haar was er een meisje gevallen op de pont, maar viel het verder mee, ook qua schade aan de pont. De schrik zat er wel goed in. De schipper kreeg een hartverwarmend applaus nadat hij veilig was aangemeerd.

Het mag dan laat zijn, het is nog steeds druk op het IJ. 'Het was nog superdruk op het IJ. De pontjes kunnen ook bijna niet varen door de drukte. Ook vanaf Java-eiland varen boten met hoge snelheid over het IJ.'

'Harde knal'
Een tweede opvarende van de pont laat donderdagmorgen aan AT5 weten dat het zeilschip en de pont daadwerkelijk met elkaar in botsing kwamen. 'De knal was vanaf de wal te horen liet een motoragent me weten', aldus de getuige.

UPDATE: donderdag 12.15 uur
De politie laat weten dat er bij de botsing drie lichtgewonden zijn gevallen. Ze konden ter plekke worden behandeld. Volgens een woordvoerder was geen van beide schippers schuldig aan de aanvaring maar was er sprake van een ongelukkige samenloop van omstandigheden.