Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Agent verzon zelfmoordnotitie Talitha'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 augustus 2015, 10.34 uur

De familie van de 25-jarige Talitha beschuldigt de politie van meineed. In 2013 werd de Amsterdamse vrouw overreden door een trein in Heerhugowaard.

Een agent die de dood van Talitha onderzocht, zou volgens de advocaat van de familie hebben gelogen over een briefje dat hij vond in de tas van de vrouw. Daarop zouden treintijden hebben gestaan en beschrijvingen van het hek langs het spoor. Volgens de agent zou daaruit blijken dat de vrouw zelfmoord wilde plegen. Echter, bij teruggave van de persoonlijke bezittingen van Talitha aan de familie werd dat bewust briefje nooit gevonden. Dit schrijft De Telegraaf. Vandaag buigt het gerechtshof zich over de eventuele vervolging van de agent.

Lees ook: 'Bewijs vernietigd in onderzoek dood Talitha'

Er werd wel een briefje gevonden, maar daar op stonden alleen treintijden en geen aantekeningen over een hek langs het spoor. Volgens de politieman was er sprake van meerdere briefjes die in de tas van Talitha zaten. Maar agenten ter plekke, die de spullen toen in bezit kregen, zagen slechts een briefje. Volgens advocaat Sébas Diekstra van de familie van het slachtoffer is het verhaal van de zelfmoordnotitie 'uit de duim gezogen'. 

Lees ook: Familie Talitha stelt OM aansprakelijk

Het is niet de eerste keer dat er wordt geblunderd in deze zaak. Het Openbaar Ministerie bood eerder excuses aan vanwege de voorbarige conclusie van zelfmoord. De daadwerkelijke toedracht van haar dood is na twee jaar nog steeds niet duidelijk. De familie van Talitha wil het OM nu aansprakelijk stellen. Ook waren de nagels van Talitha afgeknipt. In februari van dit jaar gaf het OM toe dat de nagels waren afgeknipt en vernietigd.