Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdammer met drugs op zak geeft valse naam op in Oostzaan

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 augustus 2015, 14.49 uur

Een 26-jarige Amsterdammer is in de nacht van woensdag op donderdag rond 4.30 uur opgepakt in Oostzaan. De man, die in eerste instantie een valse naam opgaf aan de politie, was in het bezit van drugs. Ook had hij alcohol gedronken.

Agenten zagen de bestuurder op de Kolkweg rijden met een defecte koplamp. Daarop werd besloten de man aan de kant te zetten. Hij bleek geen rijbewijs bij zich te hebben en zich ook niet te kunnen legitimeren. Toen de agenten de kleding van de man doorzocht, vonden zij drugs. Het ging om een zakje henneptoppen, een zakje met zes pillen en een wikkel harddrugs. De politie nam de drugs in beslag.

Uit een ademtest op straat bleek dat de bestuurder alcohol had genuttigd. De man werd aangehouden en voor het afleggen van een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hij weigerde hier echter aan mee te werken. Het weigeren van een ademanalyse wordt aangemerkt als een misdrijf.

Toen de bestuurder naar zijn gegevens werd gevraagd, gaf hij een naam en een geboortedatum op. Deze datum maakte hem aanmerkelijk ouder dan dat de politiemensen hadden ingeschat. Uit onderzoek bleek dat de man valse persoonsgegevens had opgegeven. Hij bleek een 26-jarige Amsterdammer te zijn. Hij had geen rijbewijs. Voor alle strafbare feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. De man mag zich gaan verantwoorden voor de rechter.