Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hoger beroep Hamza B. weer uitgesteld

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 augustus 2015, 16.04 uur

Het hoger beroep van Hamza B. is in het Marokkaanse Tanger opnieuw uitgesteld met twee weken. Het gerechtshof wordt verdacht van corruptie.

Dat meldt Het Parool. De zaak werd al eerder met twee weken uitgesteld vanwege de corruptie verdenkingen richting de rechters in de zaak. Onduidelijk is of de zaak nu wederom vanwege de beschuldigingen is vertraagd. 

Lees ook: 'Rechters Tanger mogelijk omgekocht door familie Hamza B.'

Twee weken geleden werd de zaak op verzoek van de advocaat van B. uitgesteld om een wrakingsverzoek te bestuderen. De wraking werd ingediend door de advocaat van de beschoten Amsterdamse motoragenten.

Lees ook: Advocaat hekelt Justitie: 'Beschuldigingen omkoping Marokkaanse rechtsgang vaag'

Het gerechtshof zou zijn omgekocht om Hamza B. een mildere straf te geven voor zijn aandeel in de geruchtmakende dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt. De Nederlandse overheid zou documenten naar Marokko hebben gestuurd waarin aanwijzingen staan dat de familie van B. 180.000 euro heeft betaald aan het gerechtshof.

De 27-jarige B. kreeg van de rechtbank uiteindelijk 20 jaar gevangenisstraf en niet levenslang, zoals Anouar B. en Adil A. in Nederland.