Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gloednieuwe afvoer, toch staat Argonautenstraat blank

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 augustus 2015, 19.49 uur

Een gloednieuw waterafvoersysteem in de Argonautenstraat in Zuid lijkt meer kwaad te doen dan goed.

De afwatering is daar onlangs aangelegd, maar met het noodweer van de afgelopen dagen stond de hele straat ineens blank. Zo ook gisteravond toen er een flinke stortbui over de stad trok. 

Bewoner en programmamaker Menno Köhler stond ook vanmiddag weer in een flinke plas water. 'Wat ons is uitgelegd dat er in het midden van de straat een geul wordt gemaakt waar grind in komt. Dan zou het water hier doorheen zakken en naar de Stadionkade vloeien. Dus wij dachten dat dat water alsnog door een plastic buis zou lopen, maar dat is niet het geval. En nu komt het regenwater dus in de tuinen omhoog', stelt Köhler.

Verantwoordelijkheid
De niet werkende waterafvoer is echter niet Menno's enige ergernis. Aan de verbouwing van de straat kleven wel meer haken en ogen. 'Bam is verantwoordelijk voor het straatwerk, nou, dat is heel mooi geworden. Liander is verantwoordelijk voor de straatlantaarns, maar die staan nog schots en scheef. Dan is er nog iemand verantwoordelijk voor de puinbakken die niet teruggeplaatst mogen worden en dan hebben we nog de aannemer van het hemelwaterproject. Maar niemand lijkt te weten wie dit is. Dus het is wachten tot de hele bende hier verzakt'.

Stadsdeel Zuid stelt in een reactie dat de werkzaamheden begin volgende week worden afgerond, het waterafvoersysteem zou dan naar behoren moeten werken.