Start van hoofdcontent

Stad

nl

Lars kreeg een dwarslaesie en was niet verzekerd

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 augustus 2015, 20.47 uur

Je hebt pas besloten om zelfstandig ondernemer te worden en dan slaat het noodlot toe. Je krijgt door een ongeluk tijdens het mountainbiken een dwarslaesie en kan je nauwelijks meer bewegen.

Het overkwam Amsterdammer Lars de Beer. Begin juli viel hij tijdens het mountainbiken in Nederland van zijn fiets. Hij brak daarbij zijn nek en is daardoor vanaf zijn schouders tot tenen verlamd. Z'n vrienden zamelen nu geld in om hem te helpen. 

Lees ook: Vrienden gaan peddelen voor avonturier met dwarslaesie

Lars was niet verzekerd en heeft nu dus een groot financieel probleem. 'Wij als vrienden vinden dat heel schrijnend. We willen op deze manier  financiële middelen beschikbaar kunnen stellen om hem te kunnen supporten in alle mogelijke medische voorzieningen die hij de komende jaren nodig zal hebben', zegt vriend Tim van Beers.

De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen op zondag 20 september bij elkaar komen om te gaan peddelen op de grachten. En peddelen in de breedste zin van het woord: dat kan op een standup paddle board (SUP) zijn, een surfplank of kayak. De opbrengst zal gaan naar Lars en stichting Dwarslaesie Nederland.