Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slachtoffer ernstige steekpartij boos uit rechtszaal na 'kruisverhoor'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 augustus 2015, 12.14 uur · Foto: Martin Damen

Een slachtoffer van een ernstige steekpartij is gisteren boos de rechtszaal uitgelopen nadat hij naar zijn mening werd onderworpen aan een kruisverhoor.

Dat meldt De Gelderlander. De man raakte op 8 januari ernstig gewond toen hij door een kennis 21 keer werd gestoken bij een ruzie in de Tweede Oosterparkstraat in Oost. De ruzie ging over een schuld van 8000 euro. 'Hij begon met steken en raakte mij in mijn borst. Ik had mijn ingewanden in mijn handen, maar hij bleef maar steken', aldus het slachtoffer in de rechtszaal.

Omdat de verdachte noodweer claimt, werd het slachtoffer opgeroepen als getuige. Hij kreeg daarbij pittige vragen te verwerken, onder meer over zijn gemoedstoestand vlak voor het incident en of hij eerder overlast had veroorzaakt in de buurt. Hierop reageerde hij emotioneel. 'Het lijkt net of ik hier fout zit. Ik ben toch de verdachte niet! Ik heb hem met geen vinger aangeraakt!'

Toen de advocaat wees op 'de zieligheidsfactor' van het slachtoffer werd het hem te veel. 'Zielig? Ik? Nooit!', waarna hij demonstratief en zichtbaar geëmotioneerd de rechtszaal verliet. Tegen de verdachte is zes jaar cel geëist.