Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdammer met nepwapen in trein gepakt op station Zwolle

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 augustus 2015, 17.06 uur

De politie heeft gisterenmiddag een 54-jarige Amsterdammer met een nepwapen opgepakt. Een reizigster alarmeerde een conductrice nadat zij een man met een vuurwapen in de trein had gezien op het traject tussen Groningen en Zwolle.

Volgens de vrouw verborg de man het wapen achter zijn gitaar. De man was op het perron in Zwolle uit de trein gestapt. De conductrice rende met twee andere conducteurs aan. Ze zagen de man met zijn gitaar en wapen in de tunnel lopen. Daar pakte ze zijn gitaar met wapen af en werd de politie gealarmeerd.

De man is meegenomen naar een politiebureau. Daar bleek dat het ging om een nepwapen dat leek op een machinegeweer. Het nepwapen is in in beslag genomen, het is volgens de politie geschikt om mee te dreigen en daarom verboden. De man zei in een verklaring dat hij geen kwade bedoelingen had met het speelgoedgeweer. Hij heeft afstand gedaan van het wapen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vorige week werd er op Amsterdam Centraal ook al een man opgepakt met een nepwapen in de trein. Dat was op dezelfde dag dat een man in Frankrijk schoten loste in de Thalys.