Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man steelt 26.000 euro uit kluis van werkgever

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 augustus 2015, 10.49 uur

Een 21-jarige man wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van het stelen van zeker 26.000 euro uit een kluis op zijn werk in een winkel aan de Haarlemmerstraat. Hij moet zich deze week voor de rechter verantwoorden.

De Amsterdammer zou lange tijd wekelijks grote bedragen uit de kluis hebben weggenomen. De code zou hij hebben afgekeken toen zijn baas het geld in de kluis legde. De werkgever had vermoedens richting deze verdachte nadat hij via een verborgen camera had gezien dat verdachte de kluis kon openen en er geen geld ontbrak toen verdachte op vakantie was.

Kort daarna heeft de werkgever in overleg met de politie de aanwezige biljetten geteld en gefotografeerd. De politie heeft de man aan het einde van zijn werkdag aangehouden met een bedrag van ongeveer 2000,- op zak. Dat bedrag zou afkomstig zijn uit de kluis van de winkel.

Naast het gestolen geld wordt de man ook nog verdacht van het in bezit hebben van een omgebouwd vuurwapen en zeven MDMA-pillen. De rechtszaak is donderdagmiddag.